Acest site este cofinanţat din Fondul SocialEuropean prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Sfaturi utile

Sfaturi utile pentru întreținerea hainelor

1

Când ne achiziționăm o haină nouă primul lucru pe care avem obiceiul să îl facem este să tăiem eticheta. Pe etichetă sunt trecute informații importante cu privire la condițiile de spălare a respectivului articol vestimentar.

Păstrați eticheta!

2

Nu încercați să scoateți petele acasă mai ales dacă pe eticheta produsului apar indicații clare cu privire la faptul că articolul se spală în curățătorii profesionale.

3

În momentul în care apare o pată pe haina dumneavostră încercați să o aduceți cât mai repede la curățătorie deoarece petele lăsate timp îndelungat pe haine este posibil să nu mai poată fi indepărtate.

4

Când aduceți hainele la spălătorie nu omiteți să indicați personalului petele greu de identificat iar în cazul în care știti cu ce anume a fost pătat articolul specificați acest lucru.

În acest mod ne asigurăm că vom folosi substanțele potrivite pentru a îndepărta cu success petele existente pe hainele dumneavostră.

5

Deodorantele și produsele pe care le folosim zilnic pentru îngrijirea corporală pot duce la apariția petelor pe haine și chiar pot schimba culoarea acestora.

Aplicați aceste produse înainte să vă îmbrăcați pentru a permite acestora să se usuce.

6

Nu călcați articolele vestimentare care prezintă pete. Căldura degajată de fierul de călcat poate fixa definitiv petele.

7

Nu încercați să îndepărtați petele cu dizolvant sau alte soluții care au în compoziție alcool. Aceste substanțe nu vor face altceva decât să deterioreze țesătura.

8

Evitați expunerea excesivă a hainelor la lumina soarelui pentru a preveni decolorarea fibrelor.

   

9

Depozitați îmbrăcămintea în spații aerisite și uscate deoarece prezența umidității ar putea duce la apariția mucegaiului.

10

Protejați împotriva prafului locul în care depozitați hainele.

11

Atenție la articolele din piele! Acestea nu pot fi curățate decât la curățătorii spălătorii specializate.

12

Nu depozitați articolele din piele în pungi de plastic. Acestea se pot depozita doar în pungi de hartie sau pot fi lăsate libere într-un dulap aerisit și răcoros.